A hordozható ultrahang népszerű az orvosok körében

A hordozható ultrahang nagyszerű műszer

A hordozható ultrahang nagyszerű műszer

Egy mentőautóban nagyon sok készülékre és orvosi műszerre lenne szükség, hogy megfelelőképen ellássák és kivizsgálják a betegeket. De a hely szűkössége miatt nem lehet miden szükséges eszközt szállítani. A hordozható ultrahang igazán kiváló készülék, hiszen rendkívül kicsi helyen elfér és nagyon sokféle vizsgálatot el lehet vele végezni.

A kicsi mérete miatt, a hordozható ultrahang könnyedén elfér egy sürgősségi mentőautóban is. Ugyanazokat a vizsgálatokat lehet elvégezni ezzel a műszerrel is, mint egy hagyományos ultrahangkészülékkel.

Alkalmas a magzat vizsgálatára, valamint egyéb szervi elváltozások és rendellenességekre is fényt deríthet. Ezért nagyon népszerű a házi orvosok körében is. Hiszen akkor is könnyen magukkal tudják vinni, amikor ki kell menjenek a páciens otthonába, mivel nem nagyobb egy laptopnál.

Sőt, a modernebb készülékek már inkább egy táblagépre hasonlítanak, hiszen már billentyűzetük sincs. Az érintőképernyő segítségével üzemeltethető az ilyen hordozható ultrahang berendezés, a használatuk pedig roppant egyszerű.