A csemegeszőlő rendkívül ízletes

Ízletes csemegeszőlő

Ízletes csemegeszőlő

A szőlő az egyik legkedveltebb gyümölcsfajta hazánkban, mivel több mindenre is fel lehet használni a termését. Otthoni fogyasztásra, közvetlen árusításra és borkészítésre is. A hazai szőlővidékek világszinten elismertek, mivel rendkívül jó minőségű borok készülnek az itthoni borvidékeken. Természetesen a szőlőt mint gyümölcsöt is fogyaszthatjuk, erre pedig a csemegeszőlő talán a legalkalmasabb választás.

Ebből a fajtából is többféle létezik, azonban a Chasselas piros az egyik legkiválóbb az összes közül. A Chasselas piros csemegeszőlő hasonlóan a fehér társához, középméretű fürtökben hoz termést. Ez a termés keményhéjú bogyók formájában nyilvánul meg. Húsuk lében bő és ropogós, akárcsak finoman roppanó vékony héja. A csemegeszőlő érési periódusa szeptember elejére esik. E szőlőfajta egyik legnagyobb előnye, hogy jól tűri a fagyokat, amelyek igen komoly problémákat szoktak okozni más szőlőfajták esetében. A kemény bogyóhéj jó téli eltarthatóságot eredményez. A csemegeszőlő Önnek is ajánlott, ha ízletes gyümölcsöt akar termeszteni otthonában.