Víz pH mérő cserélhető elektródákkal

víz pH mérő

Víz pH mérő

Nemcsak a talaj lehet savas, semleges vagy lúgos, hanem a különböző folyadékok és oldatok is. Az online áruházunkban kapható víz pH mérő a hidrogénion koncentráció mennyiségét vizsgálja. Az alkalmazásának területei lefedik a háztartási ivóvíz és az ipari egységekben használt folyadékok kémhatásának ellenőrzését.

A savasság vagy lúgosság monitorozása azért fontos, mert ez az érték befolyásolja a folyadék kémiai tulajdonságait, például az oldhatóságot is. Mindezek a tényezők hatással vannak az ivóvíz alkalmazhatóságára vagy fogyasztására. A víz pH mérőnek meglehetősen tartósnak kell lennie, mivel ellen kell állnia a szennyeződéseknek, a vegyszereknek és a különböző részecskéknek.

Az elektródákat ezek az anyagok könnyen károsíthatják. Az erősen lúgos vagy savas folyadék egyaránt befolyásolja a műszer használatát. A túlságosan lúgos víz nemcsak keserű, hanem lerakódást is hagy az edényeken és a csöveken. A nagyon savas folyadék pedig korrodálhatja a felületeket. Tehát a víz pH mérővel mért ideális értéktartománynak 6-8 kell legyen.