Körkivágó többféle méretben

körkivágó

Körkivágó

Ha már megvan a csempe és az ehhez szükséges ragasztó, akkor nincs más hátra, mint egyenletesen felrakosgatni ezeket a falra. Sokan csak ekkor döbbennek rá, hogy valamiről megfeledkeztek, ami nem más, mint a népszerű körkivágó.

Fontos, hogy alaposan átnézzük a falfelületeket, mert számos helyen találhatunk fali csatlakozókat, csővezetékeket és más olyan dolgokat, amelyeknek helyet kell hagyni. Elvégre egy konnektorra nem tehetjük rá csak úgy egyszerűen a csempét.

A hidegburkolaton kört kivágni nem lenne egyszerű feladat, hogyha nem állnak a rendelkezésünkre a megfelelő eszközök. Általában két lehetőség áll ilyenkor a rendelkezésünkre.

A fúrógéphez csatlakoztatható körkivágó kitűnő megoldásnak számít, mert ezzel gyorsan, precízen dolgozhatunk és a használata során nem keletkezik olyan nagy por sem, kiváltképp, ha a vizes változatot használjuk. Bizonyos csempevágókhoz is beszerezhető tartozékként körkivágó. Ez viszont teljes mértékben manuális eszköz, aminek a használta némi szakértelmet igényel. A szerszámgépbe illeszthető változattal mindenképp könnyebb dolgunk lesz.