Sok betegségtől megvédhet a kutya fogkefe

kutya fogkefe

Kutya fogkefe

Sok állattulajdonos még mindig ódzkodik attól, hogy négylábú barátját a fogmosás meglehetősen bonyolult és ismeretlen procedúrájával terhelje. Végül is az csontokat, száraz kenyeret és tápot rágcsál. Miért kellene akkor kutya fogkefe neki? Ez azonban nem elég ahhoz, hogy a szájüregét egészségesen tartsuk. A maradékok megtapadhatnak a fogak között, lepedékké és fogkővé alakulva.

Így egy egyszerű és feltűnésmentes kellemetlenségből komoly egészségügyi probléma alakulhat ki. A legvégső és legpusztítóbb eredmény pedig a fogak elvesztése is lehet. A kutya fogkefe használatának elmulasztása súlyos következményekkel járhat. Mindezek a következmények az állat hangulatán is tükröződhetnek.

Letargikussá vagy éppen ellenkezőleg, túlzottan agresszívvá válhat. Az alapos száj tisztításhoz a legegyszerűbb foghigiéniai készletre lesz szükségünk. Ez egy speciális fogkefét és fogkrémet tartalmaz. Ha nincs ilyenünk, egy emberi fogkefe is megteszi. A kutya fogkefe azonban sokkal puhább szálakkal és az állat szájához tervezett speciális kialakítással rendelkezik.