Nem semmi milyen látványt nyújt ez a budapesti barber shop

G-cutz Barber Shop

G-cutz Barber Shop

Bármilyen bűntől bűzlő korszaknak számított, mégis egy romantikus kép alakult ki erről az időszakról, amiben Hollywood produkcióinak is nagy szerepük volt. A G-cutz Barber Shop (1073 Bp. Erzsébet körút 16) egy olyan budapesti borbély szalon, aminek a hangulata az old-school gengszterek aranykorszakát idézi vissza. Az alkohol, a pénz és az erőszak mellett, nagyra tartották a becsületet, nem feledkeztek meg a tiszteletről sem és a családi kötelékek szorosan összetartották ezt a bűnös közösséget. Nem hiába vált klasszikus irányzattá az akkori gengszter stílus.

Az elit szemében egyszerű bűnözők voltak, a szegényebbek viszont példaképet láttak bennük, hiszen sokan közülük az utcán kezdte, mégis sikerült felküzdenie magát a ranglétra legfelsőbb fokára. Hogy ez milyen gátlástalan eszközökkel sikerült, az már más kérdés. Tény, hogy kitörölhetetlen nyomot hagyott a történelemben ez az időszak és éppen ez ihlette a G-Cutz barber shop belső dizájnját is.

Nem úgy kell elképzelni, mint egy múzeumot, ahová belépve megcsodálhatjuk a baseball ütőket, fegyvereket, boxereket és az egyéb jobb belátásra bíró eszközöket, amelyek a korra jellemzőek voltak. Az egész berendezés arra szolgál, hogy egyedi hangulatával magával ragadja a vendéget. Mi több, még egy whiskyt is felhajthatunk, hogy még autentikusabbá váljon az egész, hiszen akkoriban, a szesztilalom idején, ezt nem akárki tehette meg.

A korhű körítés mellett, a borbély szakma iránti elhivatottságot jól példázza a végeredmény és a kliensek elégedettsége. Olyan ez a hely, mint egy igazi férfi barlang, ahová szívesen vissza fogunk térni a következő alkalommal is. A G-Cutz szalon sikerének titka egyrészt a kialakított környezetben rejlik, másrészt a színvonalas szolgáltatásban. Itt valóban fontosnak érezheti magát az a vendég, aki beül a borbély székébe. Számos alkalommal születtek igazi mesterművek a borbélyok kezei által, amelyeknek egy része megtekinthető a weboldalon, ahol többek között abba is betekintést nyerhetünk, hogy melyek az idei év legnépszerűbb férfi frizurái.