Mit kell figyelembe venni a futóbicikli kiválasztásánál?

futóbicikli

Futóbicikli

A pedál nélküli kerékpár ideális módja annak, hogy a gyermekünket bevezessük a kerékpározás világába. Ennek az okos járműnek az a célja, hogy fejlessze a kisgyermekek motoros készségeit, megtanítsa őket az egyensúly megtartására és a kerékpár irányítására egy olyan életkorban, amikor még nem tudnak a klasszikus modelleken tekerni, azaz körülbelül 18 hónapos kortól.

A futóbicikli kiválasztásakor a legfontosabb tényező annak mérete, pontosabban a nyereg távolsága a talajtól. Ha szeretnénk felmérni, hogy a kiválasztott pedál nélküli modell mérete megfelelő-e gyermekünknek, először mérjük meg a kicsi lábának hosszát.

Ez szolgáltatja a legfontosabb információt, hiszen ezt tudjuk összehasonlítani a nyereg magasságával. Ezáltal úgy tudjuk kiválasztani a futóbicikli méretét, hogy a gyermek kényelmesen üljön a nyeregben és a kerékpár a lehető legtovább bírja. Azok a babák, akik tapasztalatot szereznek a futóbicikli használatában, valószínűleg gyorsabban elsajátítják majd a hagyományos kerékpár meghajtásának technikáját.