Milyen konzolt válassz gyermekednek? – Útmutató szülőknek

Széles a felhozatal, így nem minden esetben könnyű meghozni ezt a fontos döntést. A nevesebb boltok, például a Konzol Király csapata mindig szívesen állnak rendelkezésedre, ha elakadsz! A megfelelő konzol hozzájárulhat a szórakoztató és az oktatási élményekhez. Többféle opció közül választhatsz, de mielőtt rábólintanál valamelyikre, vedd figyelembe a gyerek életkorát, a játékpreferenciáit és persze a családi igényeket.

A Nintendo Switch egy sokoldalú családbarát játékkonzol, ami ideális választás lehet. A különlegessége abban rejlik, hogy hordozható, így a gyerek bárhol játszhat vele. A Nintendo exkluzív címek, mint a Super Mario, a The Legend of Zelda és a Pokemon számos lehetőséget kínálnak a kalandra és a szórakozásra.

A vezérlők könnyen kezelhetők, sőt, azért, hogy a játék még élvezetesebb legyen, egyszerűen csatlakoztathatod a dokkoló állomáshoz. Ez azért is előnyös, mert így nagyobb képernyőn keresztül játszhat a csemetéd. Mellette szól többek között az is, hogy kiváló ár/érték arányban lehet hozzájutni, így a pénztárcád sem terheli meg túlságosan.

További jó alternatívák

A PlayStation4 egy másik népszerű konzol, ami sokféle játékot kínál. Az elérhető programok között biztosan mindenki talál kedvére való műfajt, legyen szó sport, akció vagy kalandjátékról. A Ratchet & Clank vagy a LittleBigPlanet nagyon népszerű, ami nem meglepő. Ezekről tudni kell, hogy kifejezetten a fiatalabb játékosoknak szólnak.

A PlayStation Plus előfizetéssel online multiplayer élményekben is része lehet a gyerkőcödnek, aminek biztosan nagyon fog örülni. Az Xbox One szintén közkedvelt és erős versenyző a játékkonzolok piacán. Számos funkciót kínál, sőt, az Xbox Game Pass előfizetéssel hozzáférhetsz az exkluzív játékokhoz is. A rendszerében könnyen kezelhető szülői felügyeleti beállítások is helyet kaptak, aminek hála ellenőrizheted, sőt, korlátozhatod a gyerek játékidejét és tartalmát.

Az Xbox One X és az Xbox One S között van némi különbség, viszont kijelenthető, hogy mindkét variáció tökéletes szórakozási lehetőséget kínál. Ha olcsóbb alternatívát keresel, akkor az S verzió lesz a jó döntés.

A Nintendo 3DS remek választás

Amennyiben a hordozhatóság fontos szempont, akkor érdemes lehet ezt a készüléket szemügyre venned! A kis mérete ellenére számos kalandos és tanulási élményt nyújt. A Nintendo 3DS olyan játékokat kínál, mint a Super Mario, a Pokemon és az Animal Crossing, amik garantálják a gyermek felhőtlen kikapcsolódását. Szülőként célszerű alapos kutatást végezned a különböző készülékeket illetően.

Vizsgáld meg külön-külön a konzolokat és mérlegeld az előnyeiket, illetve hátrányaikat annak érdekében, hogy a legkézenfekvőbb döntést tudd meghozni! Az egyik legfontosabb tényező az, hogy ne csak szórakoztató legyen, hanem segítse a fejlődést.

A mai modern készülékek már nemcsak játékplatformok, hanem multimédiás eszközök is. Ez azt jelenti, hogy lejátszhatsz filmet, zenét, böngészhetsz az interneten és élvezheted az egyéb alkalmazásokat. A konzolokon játszva a gyermeked jelentős mértékben javíthatja a problémamegoldó képességét, a koordinációját és nem utolsó sorban a reflexeit.