Ízletes gluténmentes lángos egészségesebben

Elterjedt tradicionális ételnek számít a lángos, ami sokaknak eleveníti fel a gyerekkori nyarakat a Balatonnál, kirándulásokat vagy a nagyszülőknél töltött napokat. Viszont vannak olyanok, akik nem fogyaszthatják bizonyos ételallergiák, diéták vagy életmódváltás miatt.

A Lisztmix weboldalán olvasható gluténmentes lángos recept megoldás lehet ezen személyeknek, mivel nem tartalmaz hozzáadott mesterséges adalékokat, glutént és laktózt sem. A lángos elkészítése nem mondható könnyű feladatnak, viszont megfelelő odafigyeléssel és jó hozzávalókkal elérhető a kívánt eredmény.

Miután beszerzésre kerültek a hozzávalók és azok pontosan ki lettek mérve, előállítható a massza, amit majd sütőben kell hólyagosra keleszteni. Ezt követően forró, 180 fokos olajba helyezhető és pár perc alatt aranybarnára süthető a gluténmentes lángos mindkét oldala.

Igény szerint lehet fűszerezni és különféle feltétekkel fogyasztani, mint fokhagymával, tejföllel és finom reszelt sajttal. Fogyaszd egészséggel a családod, barátaid körében!