A vadlazac magas fehérjetartalommal bír

Egészen kivételes tápértékkel és ízzel rendelkezik, így nem véletlen, hogy előszeretettel fogyasztják az emberek. A vadlazac számos kulcsfontosságú tápanyagot tartalmaz, mint például a szelén, a foszfor, vagy a B-vitamin. Ennek a halnak kimagasló a káliumtartalma.

Erről az ásványi anyagról tudni kell, hogy eredményes a vérnyomás szabályozásában és csökkenti a stroke kockázatát is. Az állat jellegzetes vörös árnyalatát az asztaxantin adja.

Ez a vegyület gátolja a szívbetegségek kialakulását, sőt, az Omega-3 zsírsavakkal együttműködve védi az agyat, illetve az idegrendszert a gyulladásokkal szemben. A vadlazac felhasználásával készült ételek magas fehérjetartalommal bírnak.

Rengeteg olyan tápanyagot foglal magába, amelyek elengedhetetlenek az egészséges látás fenntartásához. Tagadhatatlanul finom és sokoldalúan elkészíthető. Lehet párolni, füstölni, grillezni és sütni. Nyersen sushi, illetve sashimi formájában ízlelhető meg az éttermekben. A vadlazac konzervről tudni kell, hogy ugyanolyan egészségügyi előnyökkel jár, mint a friss hal.