Háztartási szódabikarbóna, a sokoldalú segítség

Ki ne ismerné az odaégett étel után sokáig megmaradó, jellegzetes konyhaszagot, esetleg azt, amit a fürdőszobában egy eldugult WC, mosdókagyló áraszthat? Mielőtt márkás és drága légfrissítőért rohannánk a boltba, érdemes ellenőrizni, nincs-e valahol a lakásban háztartási szódabikarbóna.

Ha pedig nem találnánk, akkor jobb, ha mihamarabb beszerzünk egy adaggal, az egészségre ártalmas vegyi anyagokat tartalmazó illatosítók helyett, ez a természetes tisztítószer ugyanis sok más jó tulajdonsága mellett, szagtalanító hatással is rendelkezik. A háztartási szódabikarbóna kitűnő zsíroldó és a különféle eredetű foltokkal, serpenyőbe ragadott ételmaradványokkal sem finomkodik. Mi több, páratlan súroló hatásának köszönhetően, a megfeketedett bizsu ékszereknek is képes visszaadni a régi csillogásukat.

Ezzel még mindig nincs vége a háztartási szódabikarbónával megoldható feladatok sorának, mert ez a meleg vízben jól oldódó anyag lábbeli és hűtő szagtalanítására, szőnyeg vagy matrac felfrissítésére, sőt, még házi krémdezodor készítésére is használható.