Szálkásítás: gyakori kérdések válasszal együtt

szálkásítás

Szálkásítás

Komoly edzésekkel gyönyörű izmokat lehet felépíteni, de ahhoz, hogy ezek szépen kirajzolódjanak, ne legyen rajtuk semennyi zsír, szálkásításra van szükség. Haladóknak való téma ez, mivel a szálkásítás összegezve annyit tesz, hogy zsírvesztés az izomtömeg megtartása mellett. Az Intenset szálkásítás kisokosa is kitér erre. A lényege, hogy a szálkásítás előtti időszakban felépített izmokat láthatóvá tesszük a fölöttük lévő zsírréteg elvékonyításával, eltüntetésével. Egy hosszabb folyamat egyik eleme és ha jól csináljuk, akkor a végén a lehető legjobb formát érhetjük el.

Azonban azoknak, akiknek nincs megfelelő izomzatuk, gondolniuk sem lehet a szálkásításra, hiszen esetükben nincs mi láthatóvá váljon. Viszont a szálkásítás során egészen mások a szempontok, mint az izomépítés idején. Mindenképpen meg kell tartani az izomtömeget vagy minimalizálnunk a vesztést és a zsírt kell lefaragni. A szálkásítás kezdeti időszakában nagymennyiségű, kilókban mérhető vizet is veszíthetünk, de azután már a nagyobb, 0,5 kg-nál több fogyás szinte biztosan az izmokat érinti.

Ahhoz, hogy sikeres szálkásítást végezhessünk, nagy segítséget kaphatunk az Intenset 12 hetes edzéstervvel és diétával. Ugyanolyan lényeges a diéta is, mint az edzések, de kell legyen némi zsír is az étrendben, mert az alapvető életfunkciók igénylik ezt. Nélkülözhetetlenek továbbá az egyébként hizlaló szénhidrátok is. Mit tegyünk? Hiszen az agy kizárólag cukorral működik, a test hőjének fenntartásához is elsődleges anyag a szénhidrát. Az Intenset diéta kidolgozója tisztában van azzal, hogy semmilyen egyoldalú diéta nem lehet egészséges.

Ezért figyelt arra, hogy az általa kidolgozott diétában megfelelő mennyiségben legyen meg minden. Tulajdonképpen a szálkásítás során kizárólag a megfelelő táplálkozás és edzés egyensúlya hoz eredményt. Mielőtt elkezdenénk a szálkásítást, fontos tisztáznunk magunkban, hogy mit szeretnénk elérni, mire vagyunk képesek, valamint mennyi áldozatot tudunk hozni a cél érdekében. Itt ugyanis nem csupán edzés szinten kell fegyelmezettnek lenni.