Stihl olaj kétütemű szerszámgépekhez

Stihl olaj

Stihl olaj

Ha tavasz, akkor elérkezett a kertben való tevékenykedés időszaka! A talajt ideje megdolgozni, hogy a veteményezés kezdetét vehesse, valamint az elszáradt ágak eltávolításának is érdemes nekikezdeni a fák esetében. Az sem árt, ha felkészülünk a növényzet hirtelen fejlődésére, a gyepterületek, bozótosok karbantartására. Ehhez szükség lesz a különféle szerszámgépekre, valamint Stihl olaj fokozott alkalmazására.

A kétütemű motorok esetében az üzemanyaghoz általában 1:50 arányban kell adagolni, amennyiben a gyártónak nincs más erre vonatkozó utasítása. A készítmény segítségével elérhető a motor erőteljesebb működése, csökken a koksz képződése és kitolódik az élettartam. A Stihl olaj láncfűrészek, fűnyírók, lombvágók, permetezők esetében egyaránt elengedhetetlen.

Érdemes ezért felkészülni időben a munkálatokra olyan formában, hogy mindig kéznél legyen a megfelelő mennyiségű Stihl olaj. A bekeverés nagyon egyszerű, hiszen csak hozzá kell tölteni a kimért adalékot a megfelelő mennyiségű hajtóanyaghoz, majd néhány egyszerű mozdulattal elősegíthető az elkeverés és ezzel kész vagyunk.