Radonban gazdag az Egri Termálfürdő

Egri Termálfürdő

Egri Termálfürdő

Bárki, aki fürdőzni készül ebben a városban, nemcsak kiváló orvosi ellátásra, hanem gyönyörű történelmi épületekre, ősi pince boltozatokra és finom borokra számíthat. Az Észak-Magyarország régióban található Egri Termálfürdő meglátogatásakor a csodálatos barokk épületek különösen vonzzák a figyelmet, csakúgy, mint az egri középkori kastély, a távolról látható minaret és az impozáns bazilika.

Bár a híres Bikavért számos helyszínen kínálják a látogatóknak, a pincék nagyon különleges varázst adnak. A törökök ​​már a XVII. században megalapították az Egri Termálfürdőt, de kezdetben csak rituális célokra használták. A wellness szolgáltatásokat és kikapcsolódást kereső látogatók ugyanolyan szívesen élvezik a létesítmény előnyeit, mint a családok és a sport úszók.

Az Egri Termálfürdőt egyedülálló kupola borítja, a szabadtéri medencéi pedig egyaránt népszerűek a fiatalok és az idősek körében is. A 40 °C-os gyógyvíz különösen gazdag radonban, ezért nagy fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ezenkívül a termálvíz felszabadítja a szervezet boldogság hormonjait, és ezáltal javítja az általános közérzetet.

De az Egri Termálfürdő vize önmagában nem elég a regenerálódáshoz. A gyógytorna és a masszázsok, a mozgásfürdők és az iszapkezelések szintén részei a kezelésnek. A létesítményben víz alatti sugármasszázsok és ultrahangkezelések szintén a betegek rendelkezésére állnak. Az Egri Termálfürdőben dolgozó orvosi csapat az első vizsgálat után összeállítja a gyógykezelés személyes tervét.

Print Friendly, PDF & Email