Milyen feladatokat lát el egy kerítés?

A kerítés szerepe

A kerítés szerepe

Egy igazi családi ház kialakítása nem könnyű feladat. A gyermekek számára biztosítani kell egy biztonságos udvart, ahol játszani tudnak. Ehhez megfelelő kerítés építésére van szükség. Egy ilyen konstrukciónak több feladata is lehet.

Egyrészről egyértelmű határvonalat képez a magánterület és az utca között. Távol tartja az illetékteleneket és megakadályozza, hogy a kisgyermekek elkóboroljanak, ugyanakkor a háziállatainkat is bent tartja az udvaron. A kerítés emellett díszít is.

Egy látványos építmény meghatározhatja az egész udvar hangulatát. Ez készülhet drótból, fából és vasból is, attól függően, hogy milyen stílusú udvart szeretnénk kialakítani. Azonban, ha a betörők elleni védelem és az időtállóság a fő cél, akkor a betonelemekből felépített kerítés lesz a jó választás.

Ezen csak igen nehezen tudnak behatolni az illetéktelenek, ugyanakkor a kíváncsiskodó tekinteteket is távol tartja az udvartól. Az elemekből egyszerűen felépíthető a kerítés és hosszú évekig nem lesz semmi dolgunk vele.