Mik a McKenzie gyógytorna előnyei?

McKenzie gyógytorna

McKenzie gyógytorna

A modern kor elhozott magával olyan újféle problémákat, amelyek addig nem voltak jellemzők. Ezeket szokták civilizációs betegségnek nevezni gyűjtőfogalom formájában. Voltaképpen ez érthető, hiszen az alapjaiban megváltozott munkastílus sajátos terheléseket jelent a szervezetre nézve. Amikor azt hiszi valaki, hogy sok órán keresztül ücsörögni egy székben kényelmes, akkor csak addig gondolja ezt, amíg meg nem tapasztalja az ellenkezőjét. Sajnos az irodai munkáknak rengeteg hátulütője van, ugyanis a szervezet nem arra lett kitalálva, hogy csak egyetlen testhelyzetben létezzen.

A gerincbetegségek nagyobbik százalékát meglepő módon ez váltja ki és kevésbé a rendszeres, olykor nehéz fizikai munka végzése. A kialakult problémákat ugyanakkor kezelni kell. A hát- és derékfájdalom alaposan megkeseríti az életet, mert egyetlen pozícióban sem szűnik a kellemetlen érzés. Gyakoriak a végtagokba való kisugárzások, amelyek további megterhelést jelentnek. A McKenzie gyógytornának több előnye is van.

Ezt a kezelési módot felhasználva elkerülhetőek a drasztikusabb, műtéti beavatkozások, valamint azokkal kombinálva is javítható a helyzet. Természetesen a megelőzésre érdemes figyelmet fordítani először, hiszen így jár mindenki a legjobban. A McKenzie gyógytorna lényege, hogy maximálisan személyre van szabva. Itt nem előre meghatározott koreográfia, gyakorlatsorok mentén történik a kezelés. Az első konzultáció keretében a terapeuta felméri az állapotot és kidolgozza azt a metódust, ami a leginkább illeszkedik a tünet együttesére.

Ilyen formában célzott kezelés valósul meg, aminek következtében már az első alkalom után érezhető a javulás. A McKenzie gyógytorna másik nagy előnye, hogy odahaza is elvégezhető. Ennél fogva minden páciens saját maga fogja kezelni és csak konzultációra, felmérésre jár a szakemberhez. A gyogytornaszom.hu weboldalon részletesen lehet tájékozódni a témában. Megéri kihasználni ennek az eljárásnak a potenciálját, ugyanis azzal sok fájdalomtól kímélheti meg magát az ember, hiszen a kiváltó ok kezelése mentén a probléma valós okára kerül a hangsúly.