Kinek ajánlott a kompressziós harisnya?

Nem új találmány, mégis sokan csak homályosan ismerik, míg mások nélkülözhetetlen részének tartják mindennapjaiknak. A kompressziós harisnya speciálisan kialakított ruhadarab, ami a lábat egyenletesen nyomja, ezzel elősegítve a vér áramlását a szív felé.

A legnagyobb nyomást a boka környékén fejti ki, ami folyamatosan csökken a lábszár és a comb irányába. Az alkalmazása különösen ajánlott hosszú ülés vagy állás esetén, ugyanis ilyenkor a vérkeringés lassulhat.

Azoknak is előnyös a viselése, akiknek gondjuk van a lábduzzanatokkal, mivel az egyenletes nyomás révén csökkenti a folyadék felhalmozódását a végtagokban. A kompressziós harisnya visszérproblémák megelőzésére és kezelésére is kitűnő alternatívát jelent.

Ilyen helyzetekben szintén előnyös a termék viselése. Napjainkban egyre több sportoló használja edzés és verseny közben, regenerációs céllal, ugyanis gyorsítja az izmok felépülését. A kompressziós harisnya nyomásfokozat és méret szerint különböző variációban érhető el, így mindenki az elvárásainak megfelelőt választhatja.