Gyöngyös nyaklánc saját kezűleg is készülhet

Vannak olyan ékszerek, amelyek sohasem mennek ki a divatból. Ilyenek a gyöngyök. Egy gyöngyös nyaklánc sikkes, ízléses megjelenést kölcsönöz a viselőjének. Akár a hétköznapi viselethez, akár jeles alkalomra tökéletes kiegészítőként szolgál. A gyöngyös nyakláncok esküvői ékszerként is népszerűek.

Gyöngyöket nemcsak nyakláncokkal, de karkötőként is divat hordani. Az alap lehet nemesfém, például ezüst vagy arany, de a hétköznapokon közkedvelt viselet a különböző pántokon, például bőrön viselt gyöngysor is. Egyedi ajándék lehet, ha saját magunk készítünk karkötőt. Egyes ékszerboltok lehetővé teszik, hogy magunk állítsuk össze az ékszert, így kis időre ékszertervezőnek érezhetjük magunkat.

Egyre elterjedtebbek a környezetbarát anyagokból készült kiegészítők, mint a parafa karkötők, nyakláncok, fából készült gyöngyök vagy újrahasznosított anyagokból készült darabok. A gyöngyökre festett betűkkel, felirattal személyesebbé tehetjük. Egy gyöngyös nyaklánc karkötővel és gyöngy fülbevalóval kiváló szettnek bizonyul.