Gluténmentes tészták különleges lisztekből
A száraz tészták nem hiányozhatnak egyetlen konyhából sem. Főleg ott van nagy jelentősége ezeknek, ahol szeretik az olaszos ételeket. A gluténmentes tészták a lisztérzékenységben szenvedők számára is bátran fogyasztható. Így nekik sem kell lemondaniuk kedvenc spagettijükről.
Ezek a készítmények búzaliszt felhasználása nélkül készülnek, így nem tartalmaznak gliadint. Ez a fehérje felelős ugyanis a gluténérzékenység kialakulásáért. A száraz tészták igen kelendőek a magyar háztartásokban, hiszen ezek nem csak az olasz konyha jellegzetes ételeihez nélkülözhetetlenek.
A magyar specialitásként is ismert tyúkhúsleves levesbetéteként is különböző száraztésztákat használnak. Szerencsére a gluténmentes tészták minderre megoldást nyújtanak. A gyártásuk során különböző növényi liszteket használnak, mint amilyen a csicseriborsóliszt, a rizsliszt vagy a kölesliszt.
Ezek a lisztek rostokban és különböző vitaminokban, valamint nyomelemekben gazdagok. Ezért igen egészségesek. A gluténmentes tészták fogyasztásával új ízeket csempészhetünk a vasárnapi ebédjeinkbe, amitől változatosabb lesz az étkezésünk.