Az ugatásgátló gyorsan kifejti a hatását

Hatékony ugatásgátló

Hatékony ugatásgátló

A modern technológiának hála, könnyen leszoktathatjuk a házi állatainkat a rossz szokásokról. A kifejezetten kutyáknak kifejlesztett ugatásgátló beépített hangelnyelővel, elektromos sokkolóval és töltőkészülékkel rendelkezik.

Néhány modellnél figyelmeztető jelzésként vibrációs jel is elérhető. Ezzel a nyakörvvel a kutya elfogadhatatlan viselkedése, mint például a hosszabb ugatás és a vonyítás radikálisan kiküszöbölhető.

Ugyanakkor, ha egy másik kutya ugat rövid távolságon belül, az ugatásgátló nem fog működni, mivel az csak a viselőjének ugatására reagál. Ennek az eszköznek a különös hatékonysága az a tulajdonsága, hogy az eb, miután megtapasztalta az eszköz önmagára gyakorolt ​​hatását, egy bizonyos idő elteltével egyfajta kondicionált reflexet kap.

Az állat megszokja, hogy a hangjel megjelenése után, ha nem hagyja abba az ugatást, az elektromos kisülés kellemetlen érzéseket fog neki okozni. Néhány nap múlva a kutya annyira hozzászokik az ugatásgátló jelenlétéhez, hogy szinte soha nem fordul majd elő elektromos áramütés.