A penészmentesítés nagyon fontos

Penészmentesítés párátlanítóval

Penészmentesítés párátlanítóval

A penész spórái gyorsan képesek szaporodni. Amennyiben hagyjuk, néhány hét, hónap alatt ellepheti az egész lakást. Ha ezt el szeretné kerülni, akkor nagyon fontos a penészmentesítés, amihez a legmegfelelőbb eszköz egy páramentesítő.

A párának, a levegő magas nedvességtartalmának fontos szerepe van a penészgomba megjelenésénél, hiszen a szaporodásához elengedhetetlen a nedvesség. Ez nemcsak csúnya látvány, de a penész szaga is nagyon kellemetlen. A spórák belélegzése által kialakulhatnak allergiás reakciók és akár asztmás tünetek is.

A penészmentesítés három fő irányvonallal rendelkezik. Az egyik hagyományos módszer a vegyszerekkel és tisztítószerekkel történő kiirtás. A másik a tablettás páramentesítők használata. Ezek sem túlzottan hatékonyak, hiszen kisebb teljesítményűek és a tablettákat folyamatosan kell cserélni.

A megfelelő megoldás tehát egy párátlanító készülék lehet, hiszen hosszútávon teljesen megszabadíthatnak a penésztől. A penészmentesítés nagyon fontos, ne hanyagolja, hiszen egészsége foroghat kockán!