Többmodulos kozmetikai tetoválás tanfolyam

Ha még nem tudod, hogy milyen irányba indulj, akkor a kozmetikai tetoválás tanfolyam ideális megoldás lesz számodra. A speciális képzés keretein belül többféle modult tudsz megtanulni, ezek közé tartozik a szájkontúr, a félsatír és a szemöldök technika is. A kozmetikai tetoválás tanfolyam mindent tartalmaz, amire egy jó szakembernek szüksége lesz ahhoz, hogy a vendégekkel megfelelően tudjon kommunikálni. Ilyen például a kifogástalan bánásmód, illetve a helyes és megfelelő kommunikáció.

Nem létezik olyan hölgy, aki nem járt volna még kozmetikusnál. A szakember mindig próbálja megtalálni a közös hangot vagy elcsevegni egy érdekes témáról. A kozmetikai tetoválás tanfolyam alatt megtanulják a diákok a munka iránti alázatot és elsajátítanak egy átfogó szakmai ismeretekkel teli elméleti anyagot. Ez a modul kifejezetten gyakorlati alapokon nyugszik. Továbbá segítséget nyújt abban, hogy a tanulók megtanulják a gépek és tűk helyes kiválasztását. Mint egy hagyományos tetoválásnál, a kozmetikai tetoválásoknál is hasonló készülékkel dolgoznak.

A kozmetikai tetoválás tanfolyam mit tartalmaz még?

Elsősorban a helyes érzéstelenítés elsajátítását. Egyáltalán nem mindegy, hogy a pácienst miként zsibbasztják el. A tetoválás ugyanis kellemetlen érzéssel és fájdalommal járhat. Az előkészítés részét képezi az érzéstelenítő krém felhelyezése. Ennek van egy bizonyos hatóideje, amit meg kell várni. Utána már lehet használni a készüléket. A többmodulos tanfolyamon megtanulják a kontraindikációkat és a színelméletet. Ez utóbbi a helyes pigmentek kiválasztásán alapszik.

Nem választhat a szakértő szőke hajhoz piros festéket, kivéve, ha a vendég éppen ezt kéri. Fontos, hogy a haj árnyalatához és a meglévő szemöldök színéhez megfelelő pigmentet válasszon a kozmetikus. A kozmetikai tetoválás tanfolyam során, minden jelentkező megtanulhatja az előrajzolást, valamint a latexes gyakorlást is biztosítják. Az előrajzolás talán még fontosabb, mint a helyes pigment kiválasztása. Ugyanis ez alatt fogják kialakítani a végső formát és méretet.

Hogyan zajlik a kozmetikai tetoválás előkészítése?

Ez igen sok folyamatot magába foglaló rész, aminél a végső, kitetovált szemöldök tökéletes ívét, formáját és méretet kell meghatározni. A szakértő használni fog hozzá vonalzót és speciális mérőeszközt is. Egyáltalán nem az a cél, hogy a nő arca megváltozzon. A szemöldök inkább egyfajta keretet biztosít az arcnak és segít kiemelni a hölgy szépségét. Pontosan ezért nem mindegy, hogy milyen formát alakítanak ki, bár a szakember törekszik a természetességre és a szemöldökök hasonlóságára.

A kozmetikai tetoválás tanfolyam 1-2 fős kiscsoportokban történik. A képzés ideje 5+1 napig tart. A gyakorlás élő modelleken történik. A színelmélet, ami a kozmetikai tetoválás tanfolyam egyik sarkalatos pontja, rendkívül fontos. Egyrészt ki kell választani a helyes pigmenteket, ráadásul nem mindegy, hogy a bőrre milyen élettani hatást gyakorol. Célszerű a tetoválás megkezdése előtt egy kis bőrtesztet végezni, ellenőrizni az allergiás reakciót. Fontos a tónusok, altónusok és bőrtípusok megfelelő ismerete.

A kozmetikai tanfolyamok az ország több pontján elérhetőek

Ha szeretnél egy jól fizető szakmát választani, amit kis gyakorlást követően egyedül is fejleszthetsz, akkor a kozmetikai tanfolyamok bármelyike tökéletes megoldás számodra. Egy kozmetikus nemcsak az arcbőr megtisztításával foglalkozik. Jókat cseveg a vendégekkel és segít a különféle bőrproblémákat kezelni. Természetesen, manapság már a kozmetikusok tetoválásokat is készítenek. Ezek azonban az arc területére koncentrálódnak.

A kozmetikai továbbképzések nemcsak elméleti szakaszokat tartalmaznak, de gyakorlati órákat is biztosítanak annak érdekében, hogy a jövő szakemberei jól képzettek lehessenek. A topkozmetikus.hu weboldalon láthatod, hogy a képzések az ország több pontján elérhetőek. A kozmetikai tanfolyamok a legmodernebb és leghatékonyabb módszerekkel és technikákkal történnek. Azok, akik az említett iskolánál szerzik meg a megfelelő tudást, biztos résztvevői a szépségiparnak és kivétel nélkül remek eredményeket érnek el a különféle iparágakban. Minél nagyobb a tudás és képzettség, annál nagyobb a profit is.

Milyen kozmetikai tanfolyamok közül válogathatsz?

Először is választhatod az alap kozmetikai tanfolyamot, aminek során minden olyan tudást elsajátíthatsz, amire a kezelések során szükséged lesz. A kozmetikai tanfolyamok között vannak sminktetováló, UV LED szempillaépítő, termikus ionizációs és hyaluron pen képzések is. Természetesen, ha szeretnéd, akkor választhatod a Thesera kurzust is, ami egy bőrfeszesítő kezelés. A Topkozmetikus honlapján mindent megtalálhatsz, ami a kozmetikai tanfolyamok kezdéséhez szükséges.

Ha már rendelkezel egy biztos alaptudással, de tovább szeretnéd fejleszteni magadat, akkor is tökéletes megoldás a kozmetikai tanfolyamok valamelyike. Nagyon sokan választják a sminktetováló képzést, hiszen manapság egyre több vendég keresi ezt a fajta szolgáltatást. Azok is sokszor jelentkeznek, akik valamilyen oknál fogva, például betegséget követően elveszítik a szemöldöküket vagy szempillájukat. A sminktetováló tanfolyam például tartalmazza a dermatológiát, a kontraindikációkat, az előrajzolást, a színelméletet, tehát rengeteg ismeretet el lehet sajátítani.