A hűtlen kezelés veszélyes vádnak mondható

hutlen kezeles

Hűtlen kezelésnek számít

Napjainkban óvatosan kell kezelni a törvényszegéssel kapcsolatos ügyeket, mivel a szigorú jogszabályokat megtörténhet, hogy úgy szegjük meg, hogy az nem állt szándékunkban.Ezért is tisztázni kell a fogalmak körüli ködfelhőket, hogy semmi esély ne legyen a problémák felmerülésére.

Egy összetett bűncselekmény például a hűtlen kezelés. Az alapokból kiindulva és boncolgatva a pontos meghatározást, talán legegyszerűbben azt mondhatnánk, hogy hűtlen kezelésnek számít, hogyha idegen vagyon kezelése folyamán, indokolatlanul helytelen döntések következményeként, vagyoni hátrányt okoz valaki.

Ezt természetesen pontosítani kell, hogy a hűtlen kezelés tárgya csak és kizárólag idegen vagyon lehet, ami azt jelenti, hogyha a saját vagyonunkkal tesszük ugyanezt, akkor nem áll fent a hűtlen kezelés gyanúja.

Érdemes tehát az alapos ismeret néhány kényes törvényről, még mielőtt elvállalnánk a vagyonkezelési megbízásokat. Abban az esetben, ha már megtörtént a hiba és nem tudjuk hová forduljunk, mindenképpen az első lépése egy jó ügyvéd felkeresése és időbeni jogi képviselő tanácsának a kérése.