A használt gyerekülés átvizsgálása

Biztonsági gyerekülés

Biztonsági gyerekülés

A mindennapi élelmiszerek vagy ruházati cikkek megvásárlásánál általában nem töltünk sok időt az adott termék paramétereinek és tulajdonságainak megismerésével. Azonban vannak olyan termékek, amelyeknél ez elengedhetetlen. Ilyen többek között a gyerekülés is. Ezeknél számos szempontot figyelembe kell venni.

Például, hogy megfelelően tesztelték-e, milyen súlyú gyermeknek szánjuk, a használt gyereküléseknél fontos az üléstest alapos átvizsgálása, hogy kiderüljön, van-e rajta bármilyen repedés. Ilyenkor a belső biztonsági övet is alaposan szemügyre kell venni és ellenőrizni az esetleges sérüléseket, horzsolásokat. Jobban járunk, ha a törvényi előírásoknak is utánanézünk, mivel ezek fontos információkkal szolgálnak a gyermekülés használatával kapcsolatban.

A törvény értelmében, minden 150 centiméternél alacsonyabb gyermeknél kötelező a biztonsági gyerekülés használata. Az üléseket gondosan kell rögzíteni és minden utazás előtt ellenőrizni kell. Arra is figyelmet kell fordítani, hogy a gépjármű biztonsági öve elég hosszú legyen ahhoz, hogy ezeket az üléseket megfelelően rögzíteni lehessen. Ez utóbbi probléma elsősorban a régebbi autóknál szokott jelentkezni.