A fejlesztő játékok széleskörű alkalmazhatósága

Fejlesztő játékok

A gyerekek egyik legelképesztőbb tulajdonsága, hogy már messziről kiszagolják, ha valamit oktató jelleggel közlünk velük és ezért ódzkodnak az ehhez hasonló leckéktől, viszont a játszva tanulásban nem ismernek határt.

Pontosan ezért, a fejlesztő játékok lenyűgözően népszerűek a gyerkőcök körében, kezdve az egészen piciktől, az iskoláskorúakon keresztül a tinikig. De mit is takar részletesen a szóban forgó megnevezés? A fejlesztő játékok igen sokrétűek és változatosak, ám akad egy közös tulajdonságuk, miszerint a céljuk a képességek és a készségek fejlesztése.

Azok a területek, amelyek e két nagy fogalom altípusába tartoznak, szükségesek egy óvodás- vagy iskoláskorú gyermek megfelelő szellemi szintjéhez. A fejlesztő játékok nagy hatást gyakorolnak a logikára, a memóriára, a verbális kifejezőeszközökre és a kreatív gondolkodásra is.

Az pedig már igazán csak hab a tortán, hogy a kis lurkók észrevétlenül fejlődnek, átadva magukat a szórakozás önfeledt boldogságának, így téve minden játékkal töltött percet valóban értékessé.