Alacsony fehér rum ár a webshopokban

Kedvezményes fehér rum ár

Amikor az ember a rumra gondol, teljesen érthető okok miatt, egyből a Karibi-térség jut az eszébe, és sokan még ennek hallatán a kalózokra is gondolnak. Mivel hazánkban a számos jó italokat forgalmazó internetes áruházaknak köszönhetően a fehér rum ár roppant kedvezővé vált, nem is csoda, hogy az emberek szeretnék kipróbálni ezt a sokat hallott nedűt. Egyesek azért választják ezt, mert lenyűgözi őket az ital eredete.

Hiszen ennek a finomságnak az elődei már az ókorban kialakultak. Az sem kizárt, hogy a cukornádszirupból erjesztett italok az ókori Kínából vagy Indiából terjedtek el. Ezt bizonyítja a tény, hogy a brum nevet viselő ital, amelyiket a malájok készítettek el több ezer évvel ezelőtt.

Sőt, Marco Polo feljegyzéseiben is szerepel ez, amit a világjáró egy nagyon jó, cukorból készült bornak írja le, amelyikkel a mai Irán területén találkozott. Azonban az első rumlepárlás a 17. században történt Karib-szigeteki cukornád ültetvényeken. Mivel ekkor ez még nagyon egzotikusnak számított, a fehér rum ár hihetetlenül magas volt.

Print Friendly, PDF & Email