Tudnivalók a Fiat Grande Punto alufelni megvétele előtt

Fiat Grande Punto alufelni

Aki valóban egy profi helyről akar venni keréktárcsát, bizony hamar rá kell jönnie, hogy nem könnyű megtalálni az ideális fajtát. Pontosan ez a helyzet a Kia Rio alufelni változattal, amelyiknél nem csupán a külső, az esztétikum számít, hanem a méret is. Az egyik legfontosabb jellemző minden kétséget kizáróan a névleges szélesség. Ezt colban mérik. Itt már nemcsak egész értékek vannak, hanem felesek, sőt, néha negyedesek is.

A Kia Rio alufelni megvásárlásakor erre egyértelműen figyelni kell. Az átmérőnél adva van, hogy mekkora gumit is tehet rá az ember, azonban amikor a szélességről van szó, akkor több opció közül lehet választani. Az abroncs rugalmas oldalfala miatt, szét vagy össze lehet húzni a felnin tömítő peremet, így aztán több centivel szélesebb vagy keskenyebb gumit is fel lehet húzni ugyanarra a felnire. Ennek a megértésével nem szokott gond lenni, ezért, ha még egy szakember is segít a Kia Rio alufelni megvételekor, biztos lehet benne a tulajdonos, hogy jól dönt, és a keréktárcsa nem csupán mutatós lesz, hanem a felépítést tekintve is megfelelő. A Kia Rio alufelni fajták nézegetésekor, a termékek kielemzésekor azonban, az ET tulajdonságnál sokan elvesztik a fonalat. Ez a rövidítés a német Einpresstiefe kifejezésre utal. Erre akkor is szükséges figyelni, ha a Fiat Grande Punto alufelni megvétele a cél. Azt senki sem tudja megmondani, hogy miért ez a nehezen kiejthető, komplex kifejezés lett elterjedt, de ha már ez van, akkor muszáj alkalmazkodni hozzá.

Az átmérővel és szélességgel csak a keréktárcsa palástja kerül beméretezésre, vagyis a termék azon részei, ahová a gumi kerül. A fent említetteken kívül, az is roppant lényeges, nem csupán a Fiat Grande Punto alufelni esetén, hogy a kerékagyra milyen módon fogatják fel azt. Ennek az első jellemzője az ET. Itt milliméterben van megadva a palást középvonala és a felfogatási sík közötti távolság. Ez negatív érték is, abban a ritka esetben, amikor a felfogatási síknál kijjebb esik a középvonal. Ezeket tudva a kezdőknek is könnyebb lehet majd a Fiat Grande Punto alufelni beszerzése.

Print Friendly, PDF & Email