Téligumi akciók 2018 telére: jobb felkészülni

Téligumi akciók

Jó érzés kitekinteni minden reggel az ablakon és a zöld fák lombjaira nézni, valamint a felkelő Napra, amint melegséggel árasztja el a vidéket. Hamarosan ez megváltozik és lehullnak a levelek, majd megérkeznek az első fagyok és fehér lepel borul a tájra. Ez a közlekedésre is alaposan rányomja a bélyegét. Télen muszáj még óvatosabbnak lenned, ha ide kattintasz akkor megnézheted, hogy milyen zord időre alkalmas téli gumik közül válogathatsz. Nem érdemes elszalasztani a lehetőséget, mert most jelentős kedvezményeket találhatsz, ami nagyban lecsökkenti a költségeidet.

A legtöbben mindig az utolsó pillanatban kezdenek el kapkodni, ami odavezet, hogy gyorsan kiürülnek a boltok polcai vagy az árak ugranak magasra. A szerelőműhelyek előtt is hatalmas sorok kezdenek el kígyózni és gyakran heteket kell várni, mire sorra kerül az autó. Ezen idő alatt komoly balesetveszélynek lehetsz kitéve, a családoddal együtt. Mindez elkerülhető egyszerűen, ha a 7 fokos szabályt betartod vagy még egy kevéssel előtte cselekszel.

Mindenesetre az biztos, hogy az abroncsok beszerzését nem szabad halogatni. A legújabb gumitesztek ismeretében tökéletesen választhatsz. Érdekes tény, hogy nem mindig a legismertebb márkák kerülnek a prémiumkategóriába, hanem olykor meglepetéseket okoznak az amúgy középkategóriás gyártók. De miért kellenek olyan nagyon az új szériák? Azért, mert az út, pontosabban az aszfalt tulajdonságai alapjaiban változik meg a hideg miatt. Elkezd jobban csúszni és a nyári gumik ezt nem tűrik jól.

Az alapból keményebb keverékek könnyedén elveszítik a kontaktust az úttesttel, szemben a téli kategóriák sokkal puhább változataival, amelyek jóformán ráfekszenek a felületre és remekül tapadnak. A hirtelen kormánymozdulatoknál nem kell attól tartani, hogy kidobódik a jármű hátulja és a féktáv is jelentősen lecsökken. A vezetés élménye alapból fokozódik, akárcsak a biztonságérzet. Lépj be a gumidirekt.hu oldalra és válassz, hogy minél előbb megérkezzen a kivételes termék, mert hamarosan következik a felszerelése!

Print Friendly, PDF & Email