A jó fűmagkeverék gyönyörű pázsitot eredményez

A megfelelő fűmagkeverék

Aki kertes házban lakik, igyekszik minél szebbé és esztétikusabbá varázsolni a kertet, az udvart. A számtalan dísznövény mellett, a gyönyörű pázsit is nagyban hozzájárul az összképhez.

Azonban fontos, hogy megfelelő fűmagkeverék legyen elvetve, mert annak megfelelőn fog a fű növekedni és fejlődni. A modern technológiák és génmanipuláció lehetővé tették, a minden időjárási körülményekhez alkalmazkodó fűmagkeverék kifejlesztését. Az akár 15 évig tartó csíráztatás és keresztezés olyan szívós és tartós füvet eredményez, ami minden körülmények között megállja a helyét. Fontos, hogy kiváló fűmagkeverék kerüljön a kosárba, mivel egyetlen fajta önmagában nem lehet életképes.

Többfajta fű egyszerre képes védeni egymást a különböző betegségektől és a napsugaraktól vagy a hidegtől. A leggyakoribb angol perje és réti perje keverékek egyaránt alkalmasak a forró mediterrán és a hideg skandináv éghajlathoz. Remekül alkalmazkodnak a napos és árnyékos helyekhez. Tanácsot is kérhet, ha nem tudja, hogy melyik a jó fűmagkeverék.

Print Friendly, PDF & Email