Húst helyettesítő jackfruit

Jackfruit

Manapság egyre nagyobb divatnak kezd örvendeni a vegetarianizmus és a vegán életmód. Ezen konyha hívei már számos olyan ételkülönlegességet és alapanyagot fedeztek fel, ami jóformán meg sem különböztethető a hústól. Itt van egy teljesen új változat, a jackfruit. Délkelet Ázsiában honos növény gyümölcséről van szó, ami rendkívül sokoldalúan felhasználható.

A magjából lisztet őrölnek és a húsát is többféle módon lehet hasznosítani. Ha a jackfruit teljesen meg van érve, az íze nagyon kellemesen édeskés, ezért kiváló desszert. Nem elhanyagolható a még nyers változata sem, ami olyan rostos összetételű és semleges ízű, hogy ideális a hagyományos hús helyettesítésére. Teljesen igényre szabottan lehet alakítani.

Jellegéből adódóan, remekül segíti az emésztést, Tele van rengeteg vitaminnal, ásványi anyaggal. A jackfruit megszolgálja a bizalmunkat. Ismerjük meg jobban a bulkshop.hu oldalon és bátran rendeljük meg próba gyanánt! Csak óvatosan a falatozással, mert lehet annyira megkedveljük, hogy nem bírunk majd betelni vele!

Print Friendly, PDF & Email