Egy jó klíma sok mindenre használható

klíma

Klíma berendezés

Amikor valaki a légkondicionálóra gondol, akkor valójában csak a fő funkciójára összpontosít, vagyis arra, hogy a segítségével ki lehet szívni egy adott helyiségből a meleg levegőt és ideális hőmérsékletre hűti a szobát. Persze a klíma szerepe itt még nem ér véget. Számos más esetben is számíthatunk a nagyszerűségére, hiszen ventilátor helyett is működhet, amikor csupán forgatja a levegőt.

Ma már rengeteg típus és modell létezik a piacon, ezek között pedig van olyan klíma is, ami képes fűteni, így nagyon jó szolgálatot tehet az átmeneti időszakban, amikor a központi fűtést még vagy már nem érdemes működtetni. Nem utolsósorban érdemes megemlíteni azt is, hogy egy igazán jó légkondi párátlanítóként is működhet.

Ha úgy néz ki, hogy a levegő fülledt és párás, akkor a párátlanító funkcióval ki lehet szívni a felesleges nedvességet. Ha a klíma beépített modell, akkor a kondenz a falon kívüli egységen keresztül távozik, viszont a mobil klíma változatnál külön tartályban gyűjthető össze a kicsapódott víz.

Print Friendly, PDF & Email