A szelén tartalmú élelmiszerek és ételek fogyasztása

A szelén tartalmú élelmiszerek és ételek

A szelén tartalmú élelmiszerek és ételek

Mit is érdemes tudni a szelénről? Leginkább azt, hogy a szervezet számára nagyon fontos nyomelemnek számít, amit sajnos nem tudja előállítani, így azt külső forrásból kell beszereznie. Erősíti az immunrendszert, sőt, még a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatában is fontos szerepet tölt be. A szelén tartalmú élelmiszerek és ételek, valamint a szelén tabletta segítségével gond nélkül pótolni tudjuk a szükséges napi mennyiséget. Soha ne vegyük be egyszerre C-vitaminnal, mert a két vegyület egy hasznosíthatatlan párost alkot a szervezetünkben.

Az a szervezet, amelyik nem jut elég szelénhez, az sajnos azonnal elkezd öregedni. A túl kevés szelén pajzsmirigy alulműködéshez vezet, aminek következtében az anyagcsere sokkal lassúbb lesz és beindul egy olyan elhízási folyamat, amit nehezen lehet megakadályozni. A szelén tartalmú élelmiszerek fogyasztásával viszont sokat lehet segíteni ezen a helyzeten. A teljes kiőrlésű gabonafélék mellett, a tejben és zöldségben találkozhatunk vele. A szelén tartalmú ételek így bátran beépíthetőek a mindennapi étkezésbe.