A Nording Walking technika megkönnyíti az edzést

Nording Walking technika

Tudta-e, hogy pár speciális bot és különleges gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, ugyanakkor szellemileg is felfrissül? Ha még nem ismeri a Nording Walking technika nagyszerű előnyeit, akkor most itt a nagy alkalom, hogy megtudja, mi mindenre jó a skandináv gyaloglás.

Ez a sport vagy mozgásforma Finnországból ered, a Nording Walking technika pedig valójában néhány hatékony, összehangolt mozgás. Konkrétan a gyaloglást, a futást és a sífutást kombinálja. A botok használata elengedhetetlen a Nording Walking technika elsajátításában.

A botokra fejtett erő segítségével megszűnik vagy csökken az ízületekre kifejtett erő, ezáltal a terhelés az izmok átmozgatására terelődik. Természetesen botokból is többféle van a kereskedelemben, amit egy oktató el tud magyarázni, hogy melyik méretű vagy vastagságú változatnak mi az előnye.

Az olyan csoportokban, akik hetente többször is gyalogolnak erdős, dombos, hegyes tájakon, rendszerint az újonnan csatlakozók pár alkalom erejéig szoktak kapni sétabotot, a későbbiekben pedig el tudják dönteni, hogy melyik típus kényelmesebb számukra. Magyarországon már sok embernek a kedvence a Nordic Walking edzés.

Rengeteg követője van és sok esetben az idősebb generáció is csatlakozik az ilyen túrákhoz. Akiknek már az orvos előírta a napi 1-2 óra mozgást, esetleg valamilyen betegségből kell felépülnie, annak a Nordic Walking edzés remek választás lesz. A fizikai előnyök mellett, a skandináv gyaloglásnak más pozitívumai is vannak. A természetjárás során az elme kitisztul, a lélek megnyugszik.

Lengyel Kriszta magyarországi oktató a Nordic Walking edzés mellett, meditációt is beiktatott a túráiba, így amikor valaki elfárad, a csoport leül és meditál. Egy ilyen alkalom után a résztvevők megtisztulva, felfrissülve térnek haza. Akit érdekel a tanfolyam vagy a Nordic Walking edzés, az bővebb információkhoz juthat Lengyel Kriszta sportoktató honlapján vagy az ott feltüntetett telefonos elérhetőségen keresztül.

Print Friendly, PDF & Email